Har Apple endeligt opgivet deres lade standard til fordel for ny GaN USB-C 65W lynlader!?

on
Categories: Nyheder, Tech
iPhone Lade kabel

Det skal du vide om GaN Strømforsyninger

 • En rapport viser at flere de større smartphone giganter, inklusiv Apple, nu satser på GaN(Gallium Nitride technology) strømforsyninger i 2020.
 • Gallium Nitride Technology tillader lynladning med op til 65W via USB-C kablet.
 • Xiaomi har for nylig udgivet en lader som indeholder teknologien.
 • USB-C 3.1 til USB-A 2.0 Han Kabel - 1 m
  USB-C 3.1 til USB-A 2.0 Han Kabel – 1 m
  Pris 52.90kr. inkl. Moms
 • Belkin - Billader (Flere Farver)
  Belkin – Billader (Flere Farver)
  Pris 89.99kr. inkl. Moms

En report viser at flere større firmaer inklusiv Apple, planlægger at udgive en ny lade standard baseret på GaN teknologien i 2020.

Citat fra IT House (Oversat):

Ifølge Caifa News har Huawei, Samsung, OPPO og Apple alle foretaget investeringer i GaN-teknologi. Xiaomi, er allerede idag leverandør af Xiaomi GaN-løsninger. Xiaomi “i år vil flere producenter i samme størrelse som Xiaomi frigive GaN-strømadaptere.”

GizChina notere, Xiaomi har fornylig præsenteret en ny GaN strømforsyning som benytter sig af Gallium Nitride teknologien. GaN kræver færre komponenter sammenlignet med traditionelle Silicon strømforsyninger GaN kan give langt højrere spænding. Teknologien kan give lynoplading med helt op til 65W med en betydeligt mindre fysisk størrelse sammenlignet med traditionelle typer. GaN er kraftig nok til at kunne oplade en Xiaomi Mi 10 Pro på 45 minuter.

Samtidig understøtter det Xiaomis hurtige flashopladning, PD 3.0 og andre hurtigopladningsprotokoller. Du kan også bruge den til at oplade iPhone. Virksomheden sagde, at ved hjælp af 65W-opladeren til at oplade iPhone 11, er opladningshastigheden højere end den originale 5W-oplader med ca. 50%. På grund af den nye semiconductor GaN (galliumnitrid), er størrelsen på denne oplader ca. 48% mindre end den til Xiaomi notebooks standardadapter. Derudover understøtter Xiaomis GaN-oplader Type-C 65Ws også USB-C-interfaces intelligente justering af udgangsstrømmen i flere gear. Det kan oplade op til 65W til højeffektive enheder som de nye bærbare MacBook Pro og Xiaomi.

Gyldigheden af denne rapport er ikke sikker, og der er ikke en klar indikation af, hvordan Apple planlægger at anvende denne teknologi.
Som rapporten bemærker, er en af fordelene ved GaN-opladere deres alsidighed, i betragtning af deres evne til at justere output, så en oplader kunne bruges med flere enheder. Hvis Xiaomi har ret i at Apple faktisk planlægger at inkludere GaN-teknologi, burde der ikke gå lang tid før vi ser disse opladere tilgængelige fra Apple