Serialization “Vigtig Besked om”

on
Categories: Tech

VIGTIG BESKED OM SKÆRM

Det er den besked Apple efterlader dig med efter at du har fået skiftet din skærm, uanset om der er brugt en Original Pulled, Original Refurbished, eller en Aftermarket/Kopi skærm – Beskeden er ifølge Apple for at beskytte dig som forbruger, men i virkeligheden handler det hele om at Apple ønsker at kontrollere, hvor og hvordan din enhed repareres-

Apple har nemlig ingen interesse i at din enhed repareres, deres ønske er at du indlevere den hos dem altså bytter den til en ny, på den måde kan de først sælge dig en ny samt sælge din gamle igen- smart hva? 

Sådan omgår du “Vigtig Besked Om Skærm: 

Indtil nu er den eneste fungerende metode til at omgå “Vigtig Besked Om Skærm” at overflytte den krypterede IC fra den originale skærm. Dette foregår ved microlodning samt brug af TP(Touch Panel) uden chip.

Relevant for: iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Mini

VIGTIG BESKED OM BATTERI

Ligesom tidligere 

 

Relevant for: iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone SE2020, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Mini

VIGTIG BESKED OM KAMERA

 

Hvis du får vist denne besked, kan batteriet i din iPhone ikke bekræftes, og oplysninger om batteritilstanden er ikke tilgængelige. Dette kan skyldes, at der isættes et batteri, der ikke er et nyt, ægte batteri. Denne meddelelse vedrører iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere modeller.

 

Kan ikke bekræfte, at denne iPhone har et ægte Apple-batteri. Oplysninger om batteritilstand er ikke tilgængelige. Læs mere…

 

Relevant for: iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Mini

 

VIGTIG BESKED OM FACEID

IpFix påpegede først dette reparationsproblem allerede ved udgivelsen af iPhone 13 Pro og har bekræftet det med flere tests. Udskiftning af displayet på ‌iPhone 13‌ gør at Face ID bliver deaktiveret.

Uanset hvilken skærm type der benyttes- Original Pulled, Original Refurbished eller Kopi/Aftermarket vil faceID stoppe med at virke på iPhone 13 serien. 

Dette skyldes den krypterede chip på modellen er monteret på skærmen og ikke på bundkoret.

En ‌iPhone‌-skærmreparation, som tidligere kunne udføres med håndholdte værktøjer, kræver nu et mikroskop og mikroloddeværktøj eller adgang til Apples Independent Repair Provider Program, som værksteder har kritiseret for sine “drakoniske” kontrakter og krav.

Det drejer sig om en lille mikrocontroller, der parrer ‌iPhone 13‌ med sin skærm. Apple har ikke et værktøj, der tillader ‌iPhone‌-ejere eller værksteder, der ikke er tilknyttet Apple, at parre en ny skærm med en ‌iPhone 13‌. Autoriserede teknikere, der arbejder med Apple, skal bruge Apple Services Toolkit 2 til at logge en reparation på Apples cloud-tjenester og derved synkronisere serienumrene på ‌iPhone‌ og skærmen.

Nogle værksteder har fundet en løsning, men det er svært og arbejdskrævende. En loddet chip skal flyttes fra den originale skærm til udskiftningen, hvilket iFixit siger er “helt uden fortilfælde”, da skærmreparation er “utroligt almindeligt” og tegner sig for en god del af den omsætning, som uafhængige værksteder indbringer.

Relevant for: iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Mini